1099,00 

Szkolenie dotyczące wyceny nieruchomości z zakresu oceny OPERATU SZACUNKOWEGO pod względem błędów powodujących negatywną opinię tego opracowania – przez komisje opiniujące i komisję odpowiedzialności zawodowej.

  • Cena w przedsprzedaży (dla pierwszych 10 osób): 799 zł (w tym 23%VAT)
  • Cena regularna (do 31.12.2022): 899 zł (w tym 23%VAT)
  • Cena dla spóźnialskich (od 1.01.2023 do 15.01.2023): 999 zł (w tym 23%VAT)
  • Cena last minute (od 16.01.2023 do 2.02.2023): 1.099 zł (w tym 23%VAT)

Limit szkolenia: 50 osób.

17 w magazynie

Kategoria:

Opis

Pierwsze takie szkolenie dotyczące konkretnych błędów w operatach szacunkowych oparte na opiniach wydawanych przez komisje

Online, 3 (piątek) - 4 (sobota) luty 2023 r.

Rzeczoznawca majątkowy podlega odpowiedzialności! Odpowiedzialności:

Ewentualne konsekwencje dla rzeczoznawcy mogą nastąpić i być spowodowane, przede wszystkim, negatywną oceną operatu szacunkowego.

Czy można uniknąć problemów? Jak to zrobić?

Jedyny sposób to sporządzenie operatu szacunkowego, który w przypadku oceny, zostanie zaopiniowany pozytywnie.

Jak to zrobić?

Trzeba mieć wiedzę o tym:

Czego dowiesz się na szkoleniu?

Mając tę wiedzę, własny operat szacunkowy można sporządzić z wyłączeniem tych błędów.

Dla kogo jest to szkolenie?
1.
  • Po pierwsze – dla osób wchodzących do zawodu rzeczoznawcy majątkowego.

Jeśli jesteś zdecydowaną osobą, by pracować w tym zawodzie to szkolenie będzie dla Ciebie przydatne z dwóch powodów:

(1) to będzie świetne przygotowanie do egzaminu państwowego w części ustnej – zyskasz konkretną wiedzę, która pozwoli Ci pewniej bronić swoich odpowiedzi w trakcie egzaminu;
(2) po uzyskaniu uprawnień zawodowych będziesz od razu mógł/mogła sporządzać operaty szacunkowe bez omówionych błędów.

Nie masz jeszcze uprawnień, ale jesteś już blisko i chcesz wykonywać zawód rzeczoznawcy majątkowego? To szkolenie jest dla Ciebie.

2.
  • Po drugie – dla osób, które niedawno otrzymały uprawnienia zawodowe lub nie praktykowały do tej pory w zawodzie:

(1) dzięki konkretnym informacjom przekazanym w trakcie szkolenia będziesz mógł / mogła od razu wdrożyć inne (poprawne) rozwiązania bazując na omówionych przykładach, które dotyczą negatywnej oceny,
(2) sam/sama ocenisz, czy Twoje operaty szacunkowe dotychczas sporządzane zostałaby ocenione pozytywnie (czy negatywnie) w przypadku badania i dlaczego.

Masz uprawnienia niedawno? Czujesz braki i niepewność przy podpisywaniu operatów szacunkowych? To szkolenie jest dla Ciebie.

3.
  • Po trzecie – dla osób prowadzących działalność w zawodzie rzeczoznawcy majątkowego już dłuższy czas, ale nadal nie mających pełnej wiedzy i pewności co do poprawności swoich operatów. To szkolenie będzie dla Ciebie przydatne jeśli chcesz:

(1) być świadomy/świadoma zasad oceny operatów szacunkowych przez komisje do tego dedykowane,
(2) unikać błędów, które oceniane są negatywnie,
(3) poprawić jakość swoich operatów szacunkowych,
(4) zwiększyć – zasadniczo – szanse na pozytywną ocenę swojego operatu szacunkowego w przypadku jego badania.

Myślisz, że Twoje operaty obroniły by się w przypadku badania? Jesteś tego pewien? Jeśli jednak masz cały czas wątpliwości to to szkolenie jest dla Ciebie.

Twoje korzyści
  1. zdobędziesz konkretną wiedzę praktyczną dotyczącą operatów szacunkowych do wdrożenia zaraz po szkoleniu,
  2. zyskasz praktyczną informację jakie błędy w operacie szacunkowym spowodują jego negatywna opinię w przypadku badania,
  3. dowiesz się co inne osoby uczestniczące w szkoleniu sądzą o ocenach w konkretnych przypadkach i będziesz mógł / mogła wziąć udział w dyskusji i wymianie poglądów,
  4. na przykładzie negatywnych opinii w operatach szacunkowych innych rzeczoznawców dowiesz się co koniecznie musisz poprawić u siebie by uniknąć kłopotów,
  5. otrzymasz 4 punkty szkoleniowe zaliczane do realizacji obowiązku doskonalenia zawodowego dla rzeczoznawcy majątkowego.
Agenda Szkolenia

Szkolenie podzielone jest na 3 BLOKI – łącznie 9 godzin lekcyjnych szkolenia.

16:00 – 17:00

BLOK 1 – BADANIE OPERATU SZACUNKOWEGO – WSTĘP

(ok. 1 godziny) 

1.1 Statystyki dotyczące oceny operatów szacunkowych – jak jesteśmy oceniani przez różne podmioty.
1.2 Jak można podważyć operat szacunkowy w różnych postępowaniach.
1.3 Jakie przesłanki biorą pod uwagę komisje opiniujące operaty szacunkowe i jakie czynności wykonują celem wydania opinii o poprawności operatu szacunkowego.
1.4 Jakie przesłanki bierze pod uwagę Komisja Odpowiedzialności Zawodowej w przypadku złożenia skargi na czynności rzeczoznawcy majątkowego, w tym informacja Ministerstwa Rozwoju i Technologii dot. odpowiedzialności zawodowej rzeczoznawcy majątkowego.

17:00 – 19:15
9:00 – 12:00

BLOK 2 – BADANIE OPERATU SZACUNKOWEGO – KONKRETY

(ok. 7 godzin)

2.1 Grupy najczęściej błędów popełnianych w operatach szacunkowych – powodujących negatywna ocenę.
2.2 Błędny na tle opisu nieruchomości.
2.3 Błędy przy stosowaniu podejścia porównawczego.
2.4 Błędy przy stosowaniu podejścia dochodowego.
2.5 Błędy przy stosowaniu innych podejść.
2.6 Błędy przy wybranych celach wyceny.

Wskazanie ok. 100 konkretnych przypadków – negatywnie ocenionych przez komisje.

Przypadki te pozwolą na wyciągnięcie konkretnych wniosków co do poprawnego sporządzenia operatu szacunkowego.

Te, które nie wskażą rozwiązania wymagają innego podejścia niż zastosowane, a ocenione negatywnie.

Niektóre poprawne rozwiązania, które zostały wskazane przez komisje znajdą się w BLOKU 3.

12:15 – 13:15

BLOK 3 – BADANIE OPERATU SZAUNKOWEGO – WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UNIKNIĘCIA NEGATYWNEJ OCENY

(ok. 1 godzina)

3.1 Wskazówki komisji zawarte w opiniach o operatach szacunkowych.
3.2 Podsumowanie.

Przerwy dostosowane są do potrzeb prowadzącego i słuchaczy.
Materiały szkoleniowe zostaną przekazane przed szkoleniem w formie mailowe (PDF).

TERMIN SZKOLENIA I GODZINY

Z myślą o osobach pracujących zaplanowane godziny są poza typowymi godzinami i dniami pracy.

  • 3 luty (piątek), godziny od 16.00 do 19.15
  • 4 luty (sobota), godziny od 9.00 do 13.15

 

Magdalena Małecka

Magdalena Małecka MRICS

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY

Posiada dwudziestoletnie doświadczenie w zawodzie. Jest członkiem międzynarodowej organizacji – Królewskiego Instytutu Dyplomowanych Rzeczoznawców (RICS). Jest także mentorem, konsultantem i wykładowcą (m.in. SGH, WSB, UŁ, UE). Jest doradcą oraz czynnie działającym inwestorem na rynku nieruchomości. Prowadzi praktyki zawodowe, warsztaty i szkolenia z zakresu wyceny nieruchomości. Posiada wieloletnie doświadczenie jako członek Komisji Standardów działającej przy Polskiej Federacji Stowarzyszeń Rzeczoznawców Majątkowych i jest współautorem kilku standardów zawodowych, w tym „Wartość rynkowa nieruchomości” czy „Wycena nieruchomości dla potrzeb zabezpieczenia wierzytelności”.

Jej specjalizacja w ostatnich latach dotyczy poprawności operatu szacunkowego, a także podnoszeniu jakości i kwalifikacji rzeczoznawców majątkowych.

Formuła wydarzenia online

Spotkanie odbywa się online.

Logując się na platformę w dniu wydarzenia, będziesz mógł na żywo oglądać transmisję i wziąć udział w dyskusji oraz zadawać pytania.

  • Link do transmisji oraz dane do logowania otrzymasz mailem.
  • Kupując jeden bilet uzyskasz dostęp do transmisji na jednym urządzeniu.

Najczęściej zadawane pytania

Płatności za szkolenie obsługuje firma Tpay. Możesz skorzystać z szybkich przelewów internetowych. Możesz również zapłacić przelewem tradycyjnym – jeśli wybierzesz opcję „przelew bankowy” przy zamówieniu (w takiej sytuacji opłaty musisz dokonać w ciągu 2 dni, w przeciwnym wypadku zamówienie zostanie anulowane).

Uczestnictwo na żywo będzie zdecydowanie bardziej efektywne. Wtedy będziesz miał możliwość zadania swojego pytania i wzięcia udziału w dyskusji.

Rejestrowanie szkolenia jest zabronione.

Szkolenie będzie odbędzie się w trybie online, poprzez platformę do prowadzenia webinarów. Prowadząca będzie widoczna na video, a do tego będą wyświetlane materiały, które otrzymasz przed szkoleniem.

Jeśli chcesz otrzymać fakturę, podczas zakupu zaznacz opcję “Chcę otrzymać fakturę” i wpisz poprawnie dane do faktury. Otrzymasz ją mailem automatycznie po dokonaniu opłaty.

Tak. Jeśli posiadasz uprawnienia, po szkoleniu otrzymasz zaświadczenie. Naliczone zostaną 4 punkty doskonalenia zawodowego (zaświadczenie zostanie wysłane w terminie 2 tygodni po szkoleniu). Pamiętaj by w zamówieniu podać koniecznie numer uprawnień zawodowych!

Uczestnicy otrzymają dostęp do transmisji na żywo przez specjalną stronę. Link do strony zostanie przesłany mailowo przed konferencją.

Tak. W trakcie szkolenia możesz zadawać pytania i brać udział w dyskusji.

“cena last minute”

1.099 zł

(cena zawiera 23% VAT)

Koszt udziału w szkoleniu

  • Cena w przedsprzedaży (dla pierwszych 10 osób): 799 zł (w tym 23%VAT)
  • Cena regularna (do 31.12.2022): 899 zł (w tym 23%VAT)
  • Cena dla spóźnialskich (od 1.01.2023 do 15.01.2023): 999 zł (w tym 23%VAT)
  • Cena last minute (od 16.01.2023 do 2.02.2023): 1.099 zł (w tym 23%VAT)

Po dokonaniu płatności otrzymasz Fakturę VAT

Powyżej podana cena jest kwotą brutto. Kupując dostęp do szkoleniu akceptujesz regulamin. Po kliknięciu „DODAJ DO KOSZYKA” bilet zostanie dodany do Twojego koszyka w sklepie internetowym, gdzie będzie można opłacić zamówienie oraz podać dane do faktury. Jedynie opłacone zamówienie gwarantuje Ci dostęp do szkolenia.
W razie jakichkolwiek pytań lub problemów z płatnością, skontaktuj się z nami mailowo >> kontakt@magdalenamalecka.pl.

Organizator

AIM PROPERTY Oddział Poznań

NIP 9720485935
ul. Mylna 25/35
60-856 Poznań

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Szkolenie dotyczące wyceny nieruchomości z zakresu oceny OPERATU SZACUNKOWEGO pod względem błędów powodujących negatywną opinię tego opracowania – przez komisje opiniujące i komisję odpowiedzialności zawodowej (online)”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dwa × 1 =